Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W46

Gepubliceerd op 17 november 2022

Start Korfballeague 2
Dus we gingen er eens goed voor zitten afgelopen zaterdag bij de opening van de Korfballeague 2 (KL2) tegen DeetosSnel uit Dordrecht. Een mooie poule met tot de verbeelding sprekende tegenstanders. De voorbereiding bij Unitas was matig maar zoiets gebeurt zelden twee keer achter elkaar.
Nu dus wel. Er voltrok zich hetzelfde patroon; een onoverbrugbare achterstand met de rust (4-15) door veel wissels al snel meer energie na de rust en in een gelijk opgaande tweede helft naar 14-25. Het suisde nog even na…
Laten we niet in zak en as zitten. Met deze selectie werd vorig seizoen in de korte corona-competitie en de daaropvolgende kruiswedstrijden een knap resultaat gehaald ondanks een paar flinke mentale tikken aan het begin van die competitie, door de warrige situatie rond de eindrangschikking, de dreun die DSC uitdeelde in de laatste seconden, het verlies tegen Wageningen en de wederopstanding daarna. Dat was knap. Dat zien we graag en dat kan nu ook. Die KL2 is een aantrekkelijke competitie en daar blijven we gewoon in.

Overleg Papendal KL 2
Woensdagavond was een overleg met bestuurders van de KL2 verenigingen  bij het KNKV op Papendal. Voor de KL2 gaat een zelfde opzet komen als voor de KL1. Er wordt een rechtspersoon opgetuigd voor o.a. de beeldrechten, de livestream wordt geprofessionaliseerd en er komen meer afspraken en voorschriften. Daar nemen we een jaar de tijd voor. Korfbal loopt met zijn aanpak van livestream ver voor op andere sporten en dat komt omdat een paar jaar geleden vrijwilligers van PKC, Dalto en Top Sassenheim hun schouders eronder hebben gezet en ook andere verenigingen daar waar mogelijk bijstaan. Zelfs de NOS staat er kennelijk versteld van.
Bij ons is het livestreamteam nog klein. Edwin en Erwin W. zijn daarin actief maar kunnen niet elke wedstrijd opbouwen en opnemen. Zaak om het team uit te breiden. We willen toe naar minimaal 6 mensen. Mocht je interesse hebben, laat dat weten aan Edwin, Erwin of het secretariaat. Ook junioren zijn welkom, een beetje verjonging is goed voor de creativiteit.
Intussen wordt gewerkt aan verdere verbeteringen zoals vaste camera’s en beter internet in de sporthal. Bij beide zijn we afhankelijk van de gemeente. Als daar interesse voor sport ontstaat en het optimaal inrichten van de faciliteiten dan wordt het echt goed.

Isaura onze international
We zijn wel veruit de kleinste vereniging in de KL2 en verloren aardig die eerste ronde. Dat leidt tot een bescheiden houding tussen de anderen in het overleg bij het KNKV afgelopen woensdag. Volgend seizoen kwam aan de orde. Dan begint de KL1 later omdat tussen 19 en 29 oktober het WK in Taiwan gehouden wordt. De vraag was of we vonden dat de KL2 dan ook later zou moeten beginnen. De consequentie zou dan wel zijn dat er twee wedstrijden doordeweeks gespeeld moesten worden. Gesteld werd dat in de KL2 geen internationals spelen en dat het daarom voor ons niet nodig was dat we ook later zouden starten. En toen kwam onze finest hour; “AW.DTV heeft wel een international”.  Expres even een korte stilte om het in te laten dalen. Je zag de hersens van de voorzitters en het KNKV malen. “Wij hebben een international van het Surinaams team”. Isaura Hilgen gaat op 15 december op reis naar Buenos Aires in Argentinië waar het volop zomer is om op de Pan American Games aan te treden. Veel succes en veel plezier Isaura!

Hans