Artikel thumbnail

Van de voorzitter – week 39

Gepubliceerd op 30 september 2022

Onze trots is toch wel de A1. Na 3 wedstrijden bovenaan in de hoofdklasse. En dat voor een club van onze omvang. Zegt iets over het selecteren, begeleiden en motiveren van een groep jonge korfballers die op een moment in hun leven staan waar het nog alle kanten uit kan vliegen. Knap van het team en van Kelly en Edwin. Dat lukt AW.DTV tot nu toe goed en dat onderscheidt ons van andere verenigingen. Nu die kunde en vaardigheid gaan koppelen aan meer eigen jeugd.  En ja, het zijn pas drie wedstrijden en we zullen best nog wel een deuk oplopen maar wat geeft het een energie. Geniet er gewoon van net als ik. Zaterdag was het na een 11-3 voorsprong net na de rust wel kantje boord tegen de concurrent LDODK A1 en aan het eind kwamen er wat leermomentjes boven toen de Friezen tot 12-11 naderden en lieten zien wat ze kunnen. Chris hield het hoofd koel en maakte 13-11.

Het eerste en tweede hebben het na de goeie start tegen Nic moeilijk. Blessures en rode kaarten maken het er niet leuker op. Beide teams missen schotkracht. Het tweede had die in de eerste wedstrijd wel maar het was meteen kwetsbaar omdat het van twee spelers kwam waarvan de inzetbaarheid in het team onvoorspelbaar is. Klinkt wat vaag maar kom maar langs als je er meer van wilt weten. Weet ik meteen of iemand dit leest ?.

Het derde staat gewoon bovenaan. De A2 haalde zijn eerste punt binnen tegen Rapid en speelde niet onverdienstelijk tegen Groen Geel A2. De A3 liep tegen zijn eerste nederlaag aan tegen Nova, maar dat was wel een A1.
En de midweek? Ik geloof het nog steeds niet, die heeft in die eerste drie wedstrijden een keer verloren. Tegen KVA werd het 10-11. Dat is wel heel bijzonder en we moeten er mee leren leven.

De C1 en D1 sprokkelen hun punten bij elkaar en het lijkt erop dat er een nieuw jeugdteam in de zaal bijkomt. Dan wordt groei echt concreet en weegt op tegen uitstroom.
En de kangoeroes krioelen zaterdagsochtends en tegenwoordig met nog jongere deelnemers tijdens de wedstrijden van de selectie over het veld.

Op bestuursniveau leggen we nu echt de laatste hand aan de overeenkomsten met de gemeente. Sluitstuk bij zowel de overeenkomst van het veld als van de kantine zijn de afspraken met beheer want je kunt alles opschrijven en beloven maar vervolgens mag je een professionele opstelling van een professionele verhuurder verwachten als het om zoveel geld gaat.
“The Writing is on the Wall”. Een Engels gezegde waar mijn schoonmoeder wel eens mee kwam. Donkere dingen die er staan aan te komen. In dit geval voor de gemeente. Het wordt steeds duidelijker dat commerciële horeca in gemeentelijke sporthallen het niet redt. Het Parool wijdt er een artikel aan. Een van de mogelijke oplossingen zou zijn dat verenigingen zelf de kantine runnen. AW.DTV en VOC Handbal worden genoemd. Als dat als goede en maatschappelijke juiste oplossing voor Amsterdam gezien wordt dan kunnen de Amsterdamse ambtenaren komen kijken in Utrecht hoe dat uitpakt en zullen ze ontdekken dat een maatschappelijke huurprijs voorwaarde is en die is aanzienlijk lager dan wat wij nu gaan betalen. Zoals afgesproken met de gemeente gaan we dit de komende jaren doen en we gaan samen de financiën bekijken en vervolgens zo nodig terug naar het College van B&W om een huurprijsaanpassing aan te vragen. Het artikel in het Parool is een mooi startschot voor dit proces.

Hans