Artikel thumbnail

Van de voorzitter – week 36

Gepubliceerd op 30 september 2022

A.s. woensdag 14 september vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Er staan voorstellen op de agenda die verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van AWDTV. We zien graag een grote opkomst omdat het iedereen aangaat.

Die voorstellen zijn te verdelen in 3 rubrieken. De eerste gaat over de volgende stappen op ZBE (wie A zegt moet B zeggen) ; we gaan er vanuit dat we definitief landen op het eiland om onze toekomst veilig te stellen en dan moeten we nu dus doorpakken in de organisatie. Die moet anders om groei aan te kunnen en daarvoor zijn meer mensen nodig. We stellen een nieuwe wijze van besturen voor en we gaan nu echt meer druk zetten op het verhogen van de participatie.
De tweede rubriek gaat over het managen van de dingen die op de verenging af komen: er is sinds 1 juli vorig jaar nieuwe wetgeving en die leidt tot nieuwe statuten. Tegelijkertijd ligt er ook een aangepast huishoudelijk reglement voor. Na jaren gepraat en onderhandelen hebben we afspraken met de gemeente vastgelegd over de kantine op ZBE en het clubhuis op de Drieburg. Als de ledenvergadering zich woensdag kan vinden in de hoofdlijnen van de overeenkomst dan gaat die ondertekend worden en zijn we definitief verhuisd. Die overeenkomst vraagt van onze vrijwilligersorganisatie nog al wat; organisatorisch, financieel en juridisch.
En dan de derde rubriek. Ik noem het maar schuivende generaties; we nemen afscheid van een generatie bestuurders en gaan in een nieuwe opzet met een nieuwe generatie verder. Dat zat er aan te komen maar daar gaat nu echt een stap in gezet worden. Dat wordt gekoppeld aan een beleidsplan 22-27 waar we de hoofdlijnen van klaar hebben en dat we verder willen uitwerken met de commissies. Dat beleidsplan geeft een stip aan de horizon waar we heen willen groeien. We gaan op reis en willen onderweg ook weten of we op de goede weg zijn en dat vraagt monitoring; gewoon weten waar we intussen staan en of we op de goede weg zijn of dat het toch anders moet. Dat moeten we de komende jaren blijven doen.

Het bestuur heeft hard gewerkt aan de voorbereiding van de ALV en we horen graag van zoveel mogelijk leden en ouders wat ze er van vinden. En natuurlijk stelt het bestuur het op prijs als zoveel mogelijk leden afscheid komen nemen en het nieuwe bestuur succes toe wensen.

Korfbal
Ja korfbal, want daar doen we het toch allemaal voor. Na een flinke aanloop zijn we afgelopen zaterdag met een vol thuisprogramma gestart. Het eerste en tweede traden aan tegen Nic uit Groningen. Twee vergelijkbare wedstrijden waar AW.DTV meteen een flinke voorsprong nam ( respectievelijk 7-2 en 9-3) en tot in de 2e helft die voorsprong min of meer wist vast te houden en won (18-15 en 25-17). Bij het tweede viel op dat Donnique en Sophie samen goed waren voor tweederde van de 25 doelpunten. Geen slecht begin. Het derde wist in zijn nieuwe formule nipt te winnen van Pernix 3 uit Leiden en de A1 verraste na een matige voorbereiding door knap DSC uit Eindhoven met 15-12 te verslaan. De A2 verloor van DKV A1 en onze nieuwe A3 won zijn eerst partij met 11-15 bij Midlandia in Bunnik. De C1 verloor op het laatste moment met 5-6 bij stadsgenoot Sporting West C1 en de D1 had het moeilijk tegen SDO uit Hillegom (2-10) maar zo startte de E1 vorig seizoen ook, dus dat komt vanzelf goed. Ons midweekteam begint vrijdag aan de competitie.

Na drie jaar versnipperde competities door Corona gaan we nu hopelijk weer een lekker seizoen in.

Hans de Wind