Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W9

Gepubliceerd op 2 maart 2023

Korfbal
Tot de stand 19-15 leek de wedstrijd net zo te verlopen als de uitwedstrijd. Gelijk opgaand tot de rust en daarna steeds meer overwicht voor AW.DTV.  DSC gaf veel energie maar het rendement was vanaf de rust niet bijzonder hoog en wij schoten gewoon raak. Bij DSC leek dezelfde moedeloosheid onder de huid te kruipen. Mooi dus. Terwijl Timo de Wit in Eindhoven op de bank bleef kwam hij er nu wel in. En toen begon het te kantelen. Met vier doelpunten van hem en nog twee van de weer opkrabbelende Maaike Roubos werd het 19-21 en verloren we uiteindelijk met 23-26 met weer een hoop kabaal richting scheidsrechters. De andere uitslagen waren gunstig voor ons en misschien komend weekend ook nog maar we moeten toch wel weer punten gaan halen. De overwinning van TOP Sassenheim bij HKC maakt TOP kansrijk voor de play-off waar Dalto en DSC al wel zeker van zijn. Oost Arnhem ook met een derde plaats. Zaterdag uit naar Tempo. Verder kwam nog de midweek in het veld en die wonnen met 15-28 in Vianen. De rest had vakantie.

Vriendenloterij
Daar doen nog steeds een 60-tal leden en vrienden van AW.DTV aan mee. Soms win je een fietstas of een kaasplankje en blijf je hopen je op de hoofdprijs. Vorige week kwam het bericht dat AW.DTV € 5.000,- extra krijgt naast de ca. €4.000,- die jaarlijks binnenkomt. Dat kunnen we goed gebruiken en dat voelt als een hoofdprijs. Dus mensen, blijf voor AW.DTV loten kopen bij de Vriendenloterij.

De buren
Blauw Wit draait niet echt lekker maar staat met nog 4 wedstrijden te spelen 4 punten van de degradatiestreep. Daaronder staat Groen-Geel die op 12 maart naar Amsterdam komt en voor haar laatste kans zal willen vechten. Als onze stadsgenoot wint zijn ze veilig. Verder moeten ze nog tegen de drie bovenste PKC, Fortuna en DVO. Voorheen was er altijd wel kans op een stuntje maar dit seizoen zit dat er niet in.
KVA en ROHDA gaan zich handhaven in de overgangsklasse. Voor Swift is het nog spannend in de 1e klasse want alles staat dicht op elkaar en met een beetje pech verzeilen ze onder de degradatiestreep. DKV van Diana steekt met VIKO en Helios met kop en schouders boven de rest uit maar DKV heeft een kampioenschap  niet in eigen hand. Triaz, Vlug & Vaardig  en de studenten van KV Amsterdam zijn onder in de derde klasse te vinden en Argus uit Weesp speelt breedtekorfbal. Geen kampioensfeestje in de regio. Geen receptie voor de voorzitters.

825 korfballers in de regio Amsterdam is niet veel
Waar je vanuit kunt gaan is het aantal teams en dan 10 spelers voor een 8-tal en 5 spelers voor een 4-tal. AW.DTV heeft nog een stuwmeer aan kangoeroes en een sleep overige leden maar andere clubs zullen ook wel zoiets hebben, hoewel die grote groep kangoeroes uitzonderlijk is. Als we naar het aantal spelende leden kijkt volgens die formule dan is het overzicht:

 1. KVA 175
 2. Blauw Wit 145
 3. Sporting West 110
 4. Swift 105
 5. DKV 100
 6. AW.DTV 90
 7. Rohda 75
 8. Vlug & Vaardig 30
 9. Argus 30
 10. KV Amsterdam
 11. Triaz 20

Hans