Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W8

Gepubliceerd op 23 februari 2023

We zijn er nog niet maar de overtuigende winst (19-26) van ons eerste op Fiks in Oegstgeest is wel een belangrijke stap. De concurrenten krijgen Fiks ook nog en dat levert hun vrijwel zeker ook twee punten op. Alleen Top Arnemuiden heeft in eigen huis van Fiks verloren. We moeten wegblijven van DeetosSnel en TOP (A) want de onderlinge resultaten zijn negatief. Dus een punt of 4 uit de 4 laatste wedstrijden zou fijn zijn. Het nieuwe trainersteam lijkt de boel weer op de rails te hebben en dat is knap. Het tweede verloor van concurrent voor de titel DVO 3 en staat nu twee punten achter. Daar was geen speld tussen te krijgen. Tot de rust wisten we bij te blijven (10-10) maar na de rust glipte DVO weg met weinig oogstrelend maar zeer effectief spel (20-14). DVO gaat geen punten meer verliezen aan de andere teams lijkt mij. DVO en AW.DTV steken er met kop en schouders boven uit. Overigens gaat vanaf nu Joy de coaching overnemen van Henry die na afgelopen weekend opstapte.

Het derde pakt een punt bij Fiks 3 (17-17) en staat weer mee bovenaan. De wedstrijd van de A1 tegen DOS ’46 is er uit gehaald vanwege de vele blessures en ziektes. De A2 verloor van Haarlem A1 (16-11) en de A3 en hun tegenstander Swift A1 leverde weer het bewijs van het gelijk van Cruijff dat als je wilt winnen dat je doelpunten moet maken. Uit werd het 18-4 voor Swift maar nu wilde de ballen er bij Swift niet in en bij ons gewoon wel en met een heel hoog schotpercentage. Het werd 12-9 voor de A3. Knap gespeeld want je tegenstander kan wel een off-day hebben maar dan moet je er wel van profiteren en dat deed de A3.
De C1 ging flink het schip in tegen het bovenaan staande Badhoevedorp C1 (17-4) en de F1 blijft met de 7-4 winst op Bep F2 lekker op die tweede plek. De midweek is nog steeds op koers voor de belangrijke titel. Er werd met 30-17 van DKV Aurora gewonnen.

Ik ging zaterdagochtend even kijken bij de A3 en kwam in een drukke kantine net na de kangoeroetraining. Ik hou de groei niet wekelijks bij maar ik hoorde nu dat er intussen 35 kinderen meedoen aan onze activiteiten en dus zijn er ook minstens zoveel ouders aanwezig. Het grappige is als je daar aan de bar staat en je luistert dat je een mengeling van Engels en Amsterdams hoort. Een soort indirecte internationale groei van korfbal.  Maar hopelijk vinden deze mensen het net zo leuk als die Amsterdammers en blijven ze lang zodat ze over 20 jaar hun kinderen in Ahoy kunnen zien. Intussen is het een drukte van jewelste en de kantine weet dat goed uit te nutten. Complimenten voor de exploitatie- en kantinecommissie die het toch elke keer weer voor elkaar krijgt om tot een hoog serviceniveau te komen. En dat terwijl het overal in de club piept en kraakt. We zijn als bestuur heel dankbaar dat er nog steeds mensen zijn die zich elke keer weer met volle overgave inzetten voor de klussen die er zijn. We beseffen dat het runnen van de club veel energie kost, telkens weer. Het tekort aan handjes over de hele linie is de kwestie die de hoogste prioriteit heeft voor het bestuur en we zouden graag een toverstokje willen hebben om deze kwestie te laten verdwijnen maar het is er een van de lange adem. We beseffen dat er perspectief moet komen want lang adem inhouden is ongezond en het maakt je zuur.

Hans