Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W6

Gepubliceerd op 9 februari 2023

Korfbal
We hebben van een gedreven Erwin Dik als trainer/coach afscheid moeten nemen. Dat is jammer voor de selectie en jammer voor de vereniging. Erwin heeft zelf aangevoeld dat hij de neergang van de laatste weken niet kan stuiten. Daar kun je nog lang over blijven praten maar met deze stap heeft hij ons direct perspectief gegeven. In zijn hoofd kon hij geen oplossingen vinden. Die zitten voor een deel ook in de hoofden van de spelers en speelsters. Niet alle oplossingen want blessures zijn niet weg te toveren en over de hele linie hebben we daar in de club flink last van. De komende weken komt het er op aan bij het eerste en tweede. Het eerste moet het vege lijf zien te redden en zaterdag is weer zo’n wedstrijd en nu tegen TOP Arnemuiden en het tweede moet bij DVO gaan winnen om de kampioenskansen hoog te houden, maar gaat eerst naar het onderaan staande OVVO 2 in Maarssen. En voor de terugweg om op tijd bij het eerste op ZBE te zijn: er is trajectcontrole op de A2. Ik weet dat.
Laten we hopen dat de stap van Erwin iedereen die beschikbaar is op scherp zet. Dat was ook de bedoeling van Erwin. En als die scherpte er is dan zijn we tot veel in staat. Dat hebben we in eerdere wedstrijden gezien.

Erwin, bedankt voor je inzet in de afgelopen jaren. En zeker, zoals je zelf stelt, we zien elkaar weer en je bent altijd welkom.

Dit alles dus na de verliespartij van het eerste tegen TOP/IAA fresh Sassenheim (21-25) en de eenvoudige winst van het tweede op Groen Geel 3 (18-13). Het derde won eenvoudig van BEP 3 (23-15) en blijft bovenin meedraaien.
De A1 bezegelde haar eigen lot door van Spirit te verliezen (19-20). Het gat met de nummer 6 Dalto is nu 6 punten en dat is wel erg groot. De A2, A3 en C1 verloren ruim. De D1 won flink en WWSV F1 had toch veel minder moeite met onze F1 dan ik van te voren ingeschat had (12-3). Maar goed, naar Ahoy is ook nog een lange weg met veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Schoolkorfbal
Maandag kwamen Ineke Hoogewoning en  George Engels van Synergo langs. We hebben ze uitgenodigd om te vertellen over hun aanpak bij het schoolkorfbal en het jaarlijkse toernooi. Dat is intussen een groots evenement in Utrecht waar veel scholen, leerlingen en ouders naar uitkijken. Met het gevaar dat ze het zien als evenement en minder als sport die je kunt kiezen. Zoals de jaarlijkse sponsorloop voor een goed doel. Synergo weet er kennelijk jaarlijks toch 20-25 nieuwe jeugdleden aan over te houden. Dat heeft voor een groei van zo’n 250 leden gezorgd in de afgelopen 25 jaar. Er werd in 1997 klein begonnen en het groeide uit tot het evenement van nu. We waren onder de indruk van de “machine” die dat jaarlijks  voor elkaar krijgt.
We gaan nu zelf aan de slag en beginnen met een afspraak met Arnoud Brinkman de accountmanager sport van de gemeente die al hulp aangeboden had. We hebben het gevoel dat we maar eens klein moeten beginnen met een paar scholen in de directe omgeving. Uiteindelijk de finaleronden op het Museumplein toch?

Hans