Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W51

Gepubliceerd op 22 december 2022

Namens het bestuur wens ik iedereen prettige kerstdagen en een goed 2023. Vorig jaar zaten we nog volop in de lockdown. Nu zijn we er volop uit en draaien op hoge toeren en voor het eerst hopelijk een volledig seizoen op Zeeburgereiland. We hebben veel uitdagingen. Schouders er onder!

Beker in en beker uit
Wat Messi en zijn teamgenoten wel op tijd zagen was de kabel die vlak boven de weg hing en die ze, zittend op het dak van de bus, konden ontwijken op hun tour door Buenos Aires. Messi bracht een welverdiende beker Argentinië in. Wat hij niet zag was dat Isaura met het Surinaams team weer net zo hard een beker het land uit zeulde. Saldo nul dus.
Isaura, bescheiden als ze is, gaf al aan dat hun beker niet zo groot is, maar het Surinaams team heeft op de Pan American Games na winst op Brazilië en Argentinië wel een ticket verdiend voor het WK in oktober 2023 in Taiwan. En dat is wel groot.

Zaterdag 24 december AW.DTV-Dalto/Klaverblad verzekeringen
Zou het weer zo’n zinderende partij worden als tegen Tempo? Vanaf DeetosSnel is er in ieder geval een stevige opgaande lijn te zien. Hadden we na DeetosSnel het gevoel dat elk puntje meegenomen is, nu kan het niet op en willen we meer. Dan moet zaterdag gewonnen worden van Dalto. Kom dus allen naar ZBE en zorg voor een ouderwetse volle bak.

Rob Reurling, een van de professionele fotografen die korfbalwedstrijden van de KL1 en KL2 vastlegt, publiceert de foto’s op de site van DSC. Je kunt ze aanschaffen als je dat wilt. Hierbij de link voor de foto’s van DSC – AW.DTV

Livestream
Heeft u dat ook gezien? Die groeiende schermen, apparaten en kabels? Onze livestream wordt steeds beter. Nu al met meerdere camera’s, herhalingen, de stand, de tijd en de schotklok. Erwin heeft het er maar druk mee en zit als een Willy Wortel tussen de spullen. We benaderen het gewenste opname en afspeelniveau van de KL2. De vraag die meteen kwam was of we de beelden van commentaar konden voorzien. Of eventueel met interviews. Dat zou mooi zijn en als we intussen wat commercials langs laten gaan dan wordt het helemaal gelikt. Er lopen zat mensen binnen AW.DTV rond met een snelle Amsterdamse babbel maar ook voor de camera?
Bij DSC hebben ze in de materiaalopslag een ruimte afgezet met logo’s op de wanden en een goeie belichting voor interviews. Dat kunnen wij toch ook? Of overvraag ik een beetje? Die indruk heb ik intussen wel.

Zorgen
We willen over 5 jaar een stabiele middelgrote vereniging zijn. Dat gaat niet zonder inspanningen. De respons op het benaderen van mensen voor hulp is niet bovenmatig positief. En het lijkt erop dat het systeem met punten een onbedoelde uitwerking heeft: “ik heb al 4 punten, hoef er nog maar 1 dus ik doe even niets”. Dat is maar een voorbeeld. Het schiet niet op en over de hele linie lopen we te schreeuwen om mensen. Nieuwe jeugd loopt binnen maar nu opvangen en wedstrijden fluiten, livestream is technisch op koers maar er zijn meer cameramensen en mensen voor de opbouw nodig omdat de gemeente vaste camera’s nog weigert. Boetes en sportieve puntenaftrek vermijden door meer wedstrijden te fluiten. Aanvragen vanuit de buurt en andere organisaties stromen binnen voor gebruik van de Kantine maar we putten nog steeds uit een te kleine groep voor de barbezetting en doen dat met mensen die al te veel doen. Mogelijkheden om subsidies binnen te halen komen langs maar er zijn mensen nodig die dat beetpakken en het geld ook daadwerkelijk binnenhalen. Kansen genoeg om de ontwikkeling voor de komende 5 jaar in te zetten en plezier en ontspanning te hebben voor de komende decennia. We schieten in onze eigen voet als niet meer mensen opstaan en een klus oppakken. Zeg gewoon ja als je benaderd wordt.

Hans