Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W5

Gepubliceerd op 2 februari 2023

De aanloop naar volgend seizoen
Bij verschillende commissies en in het bestuur zijn we die aanloop aan het nemen. De technische commissie oriënteert zich al een tijdje op volgend seizoen. Daar liggen wat vraagstukken en uitdagingen maar ook de participatiecommissie is er bijvoorbeeld volop mee bezig. Afgelopen maandag hebben we in het Algemeen Bestuur gesproken over de steeds weer terugkomende handjes en het tekort. Zo langzamerhand begint er een samenhangende aanpak te ontstaan; er wordt geoefend met wat sportlink ons te bieden heeft rond de coördinatie van bar, scheidsrechters, jurytafel, etc. We richten een centraal punt op waar een beter zicht komt op de vraag en het aanbod; zeg maar mensen die nog “vrij” zijn. Dat zicht op de vraag is geen overbodige luxe, we gaan vacatures omschrijven en publiceren. Daarbij gaan we ook gericht zoeken. Bijvoorbeeld mensen die verstand hebben van korfbal en het op hoog niveau spelen benaderen voor het trainen van jeugd. Veel oplossingen zijn daarbij denkbaar maar het belangrijkste is dat aan onze jeugd het topkorfbal DNA wordt doorgegeven want dat bezit, die asset, (heb ik vorige week uitgelegd) onderscheidt ons van veel andere clubs en zeker van alle clubs met vergelijkbare omvang. Oplossingen zijn slimme combinaties met eigen trainingstijd en inzet van ouders bij coaching. Deels gebeurt dat al. Vervolgens worden we ondersteund door het KNKV en de gemeente. Lost dit alles op? Nee en zeker niet meteen. Het maakt ons kansrijker. Het raakt de drie speerpunten in ons beleid: groei bij de jeugd, behoud van ons korfbalniveau en uitrol van de maatschappelijke rol van de kantine. We willen in de aanloop naar het volgend seizoen zicht krijgen op de ontwikkelingen zodat we in de ledenvergadering in september kunnen vertellen waar we staan en of er voldoende leden zijn die helpen om de stip aan de horizon in 2027 te bereiken en dat is dat we in dat jaar een stabiele middelgrote vereniging zijn.

Korfbal
Het eerste verloor weer. In een kansrijke positie liep het tegen DeetosSnel weer blessures op en dat was net te veel. Het werd 18-15 in Dordrecht. Er is nog geen man over boord gelet op het komende programma maar wat punten erbij zou erg helpen. Zaterdag komt TOP Sassenheim op bezoek en ieders steun is welkom.
Het tweede leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. Net na de rust was het 8-15 bij Wit Blauw in Kampen maar in no time stond het 16-17. Even paniek met weer een gele kaart en dat soort dingen maar daarna weer orde op zaken gesteld en een 16-22 overwinning behaald. Sterre en Skip spoedden zich dwars door de polder vanuit Zaandijk, pikten speelminuten en doelpunten mee en deden het goed. Het derde verloor nipt van De Danaïden en zakt wat weg uit de top. De midweek strooide weer met de zoveelste winst. Nu bij KVA (7-18) en voor de A1 wordt het steeds penibeler na de 25-5 nederlaag bij KZ waar het de eerste 9 minuten eigenlijk heel goed ging. De A2 verloor ruim van ZKC A1 (16-9) en de C1 van Sporting West C1 (3-8). De F1 scoorde er op los tegen middenmoter Purmer F1 (4-15) en mag zaterdag tegen koploper WWSV laten zien hoe hard ze gegroeid zijn. Ik denk dat WWSV gaat schrikken 😊.

Tot zaterdag op ZBE.

Hans