Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W49

Gepubliceerd op 9 december 2022

Laten we bij het begin beginnen.
Zo’n 35 kinderen, F, welpen, kangoeroes en nog kleiner met ouders waren aanwezig toen de sint met zijn pieten afgelopen vrijdag langs kwam. Ouderwets gezellig met alles er op en er aan, inclusief een grote berg cadeautjes. Zie de foto’s op Facebook, Instagram en onze site. De F1-spelers waren zo geïnspireerd dat ze een dag later hun eerste overwinning (van hun leven) behaalden tegen Groen Geel F3. Het werd maar liefst 6-1.

Korfbal
Het eerste behaalde een overwinning op het taaie Fiks. Met 23-19 begint het wat meer naar een normaal aantal voor- en tegengoals toe te groeien. Het zag er in het begin niet naar uit. We staan nog steeds aan kop en nu met drie andere teams. Zaterdag tegen medekoploper DSC in Eindhoven. Even nog de herinnering aan vorig seizoen, die steengoeie partij in Eindhoven.
Het tweede liet geen spaander heel van het karige OVVO 2 (28-10) en deelt de koppositie nu met DVO 3 en SCO 2. Zaterdag komt DVO 3 op bezoek. Ook het derde draait lekker; 17-10 tegen Haarlem 2. Zaterdag komt Fiks 3 op bezoek. Daar werd vorig seizoen zo ongelukkig van verloren.
De A1 redde het niet tegen DVO (7-21) . Niks mis mee. De inzet was goed maar door blessureleed en wat deuken en butsen hier en daar redt je het niet tegen dit soort tegenstanders en wordt de nederlaag groter dan nodig. Dinsdag kwam de midweek uit Haarlem terug met een wel heel grote overwinning (16-38) en dat een dag na pakjesavond. De A2 pakte zijn eerste punt (12-12) tegen Atlantis A1 en de A3 ging wel heel erg het schip in (17-3) tegen VZOD. De D1 verloor van Celeritas D1 met 9-7.

De meet-up van 7 december
Ik was er niet helemaal gerust op of het de moeite waard was maar de gemeente had dit goed georganiseerd. Zo’n 50 bewoners en ondernemers kwamen er op af. Het eerste deel was centraal en er werd uitgelegd wat er allemaal op ZBE speelt rond bouwen en beheer openbare ruimte. Het tweede deel ging in tafels per onderwerp. Wij hebben bij de tafel “groen” uitgelegd dat een beetje meer groen bij ons voor de deur geen kwaad kan: klinkers eruit en groen erin. En dat dit ook de hitte een beetje kan tegengaan en iets zou kunnen betekenen voor het bergen van regenwater. We staan voor een opgave om die toekomstige, steeds meer voorkomende, regenpieken kwijt te kunnen zonder dat het water over de drempel komt. Het gaat om zo’n 60 mm per uur. Dat is een 1.000 liter per 16 m2 per uur. Reken het maar eens uit voor je eigen tuin. Vond de gemeente een goed idee. Verder hebben we kennis gemaakt met de bouwers en verhuurders van de Drie Koningen, de silo’s achter ons. In de eerste silo komt een bioscoop, in de tweede een sportschool en in de derde een restaurant. Het terras bovenop de betonnen randen wordt openbaar en torens daarbovenop worden kantoren. Vink Bouw wil graag onze kantine gebruiken als zakelijke plek voor ontmoeten en overleggen tijdens de bouw. Nou, daar willen we best over praten. De bouw start ergens medio 2023.

De energiekorting
Veel huishoudens kunnen die goed gebruiken. Sommigen hebben het niet echt nodig en storten het op de rekening van AWDTV. Er druppelt spontaan geld binnen en dat kunnen we goed gebruiken bij het bestrijden van het tekort waar we dit seizoen mee gestart zijn en wat we niet willen laten groeien. Bedankt mensen.

Hans