Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W47

Gepubliceerd op 24 november 2022

De sint komt langs
Na een bescheiden begin met een paar wedstrijden gaan we komend weekend in de volle breedte de zaalcompetitie in en er is flink gepuzzeld om het programma een beetje acceptabel te krijgen. Onze nieuwste aanwinst, de F1, start als eerste op ZBE samen met de D1. Ik kan me zomaar voorstellen dat er pieten meekijken want zij moeten de sint voorbereiden op zijn bezoek een week later op 2 december.
In ieder geval is de wedstrijd AW.DTV – Tempo verplaatst van zaterdag 17 december naar dinsdagavond 13 december vanwege verplichtingen van onze international Isaura aan de andere kant van de wereldbol. Dat geeft het tweede ook weer wat meer lucht bij hun aantreden in Heerenveen op zaterdagavond. Het verplaatsen van de wedstrijd AW.DTV – Dalto onder de kerstboom op 24 december is niet gelukt. Om 12 uur aantreden in kerstkleding.  Eerder mag ook want om 10.15 uur speelt de A1 tegen KZ en die kan alle steun gebruiken in zijn geestelijke zoektocht naar vorm.

Korfbal
Want dat was even schrikken, die 36-14 nederlaag van de A1 in Friesland tegen LDODK. Op het veld werd in een spannende wedstrijd nog gewonnen maar daarna ging het stroever.  Er zit kwaliteit genoeg in het team maar soms komen allerlei twijfels en spinsels in de hoofden bij elkaar en wil het even niet. Dat kan net zo goed omslaan en weer groeien naar het niveau aan het begin van de competitie. We zijn nog steeds trots op die korte eerste plaats. Kom op, samen, echt samen dan, de schouders eronder en met open vizier naar elkaar het veld op. De zwakste schakel in onze sport is vaak niet de minste korfballer maar de degene die niet bereid is zijn of haar kwaliteiten in dienst te stellen van het team.
Neem als voorbeeld het eerste. Tegen DeetosSnel van een twijfelachtig niveau maar bij TOP Sassenheim weer flink op de weg omhoog. 13 doelpunten scoor je normaal in de eerste helft maar met dat aantal werd knokkend tot het einde de overwinning weggesleept omdat het verdedigend goed zat met 12 tegendoelpunten.  En TOP is niet minder dan DeetosSnel.

Hans