Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W45

Gepubliceerd op 10 november 2022

Kamelen
Een paar weken geleden schreef ik over de neus van de kameel. Afgelopen dinsdag ontvouwden het stadsdeel oost en de stichting Vreedzaam hun plannen voor de kerstperiode. Gedacht wordt aan een levende kerststal bij ons onder de luifel met een echte kameel. Eens kijken of dat klopt met die neus. En hopelijk krijgen ze het ook voor elkaar. Dat zou dan een van de drie kamelen zijn waarmee de drie koningen uit het oosten kwamen. Indertijd ging het gerucht over 12 koningen maar zoveel parkeergelegenheid is er niet en die koningen groeit het geld niet op de rug dus de westerse christelijke kerk heeft er toen drie van gemaakt. Onze versierde kantine wordt op 16 december  het middelpunt van een sfeervolle kerstmeeting voor buurt en ondernemers en natuurlijk voor ons. Wij organiseren zelf ook nog een eigen kerstborrel maar voor de datum moet eerst een programmapuzzel opgelost worden. Komen we voor de kerst op terug.

De Drie Koningen
Toevallig heeft de bouwpartij van de drie silo’s achter de sporthal net zijn bouwvergunning gekregen en zal er gestart gaan worden met de bouw van de Drie Koningen. Het biedt ruimte aan een bioscoop, een horecavoorziening, een cultuurruimte of eventspace, kantoren en drie semi openbare dakterrassen. Ook het toevoegen van een wellness- of fitnessruimte behoren tot de mogelijkheid. Samen met De Kantine en onze zaal- en veldaccommodatie wordt het een grote “eventzone”. Meer weten?  https://www.vinkbouw.nl/projecten/werken/de-drie-koningen.

Het jubileumfeest
We hebben, goed georganiseerd door de jubileumcommissie, ons 120-jarig bestaan gevierd. Het was een leuke avond met een kleine 100 bezoekers. De nieuwe website kwam in de lucht en we hebben afgesproken dat we elk jaar onze verjaardag gaan vieren rond 1 november met een dag met korfbal voor iedereen van jong tot oud en een feest in de kantine. De jubileumcommissie heeft zich daarvoor en voor andere feesten en partijen omgedoopt tot feestcommissie.  Op naar onze 121ste verjaardag in 2023.

Korfbal
We hebben al weer een aantal oefenwedstrijden achter de rug. Het volle competitieprogramma is niet ideaal voor de voorbereiding op de zaal maar het is wat het is. Bij Unitas in Harderwijk speelden het eerste, tweede en de A1 de eerste zaalwedstrijden en de resultaten konden we even vergeten omdat iedereen zich in het jubileumfeest stortte. Alleen het tweede hield het tot het laatste moment spannend.
Een week of twee gelden had ik het over twee nieuwe teams in de competitie, een C2 en een E1. Intussen is de E1 een F1 geworden en voor het viertal van de C2 bleek geen poule te zijn. We zijn ook hier bezig die puzzel op te lossen en ervoor te zorgen dat de nieuwe jeugdleden wedstrijden kunnen gaan spelen.
Zaterdag opent het eerste om 17 uur de competitie in de Korfballeague 2 tegen DeetosSnel. Omdat er verder nog geen programma is kan iedereen komen kijken.
Tot zaterdag op ZBE.

Hans