Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W4

Gepubliceerd op 26 januari 2023

Boodschappen
Ik liep even naar de Biltstraat bij ons in Utrecht. Boodschappen doen bij de Jumbo. Even van mijn werk weg en dingen laten bezinken. Langs de basisschool en ik bedacht me dat in april het schoolkorfbaltoernooi in Utrecht weer gehouden wordt. Dat betekent dat de school van mij verwacht dat ik ter voorbereiding een aantal trainingen verzorg op het schoolplein. Al sinds 2009. Ook nu weer bedenk ik me of ik dat wel een plek kan geven in mijn agenda; drie woensdagmiddagen, groepen 3-4 en 5-6 en waarschijnlijk meer dan 100 kinderen. Voor de trainingen zelf heb ik intussen een groepje ex-leerlingen, pubers van 14-15 jaar oud die korfballen en de trainingen verzorgen. Dan kan ik zelf wat met de ouders babbelen en ontdekken of er potentiële ledenwinst voor Synergo inzit. Terwijl ik daar aan denk, komt een groep schoolkinderen me tegemoet, groep 3-4.”Meneer, meneer, je geeft toch weer korfbaltraining?” Met een grijzende gymdocent voorop. Tja, dan kun je alleen maar ja zeggen.

Sponsoring
Maandagavond hadden we een brainstormsessie over sponsoring; kunnen we onze activiteiten verbreden? En hoe doen we dat dan? De conclusie is dat de inkomsten uit sponsoring bij ons en waarschijnlijk bij een groot deel van de korfbalverenigingen komt van ouders/andere mensen/bedrijven die ons iets gunnen. Korfbal heeft niet zo veel marketingwaarde. Bedrijven zien hun omzet niet groeien omdat ze in korfbal investeren. Dat gunnen levert ons wel geld op maar het is vaak afhankelijk van een enkele grote gulle gever en nog een paar kleinere. In de coronaperiode liep dat hard terug en daarom hebben we wat moeite met de financiering van ons topkorfbal.
Een van onze speerpunten is om ons niveau op orde te houden. Het trekt belangstellenden om te kijken en om het te spelen en het zorgt ervoor dat we toegang blijven houden tot kennis en kunde van topkorfbal en dat door te geven aan onze jeugd. Dat moet dus overeind blijven en dat gaat hoe dan ook lukken. Maar al pratend was een tweede conclusie dat onze kantine een belangrijke asset is, een bezit dat waarde vertegenwoordigt. Niet omdat het vastgoed van ons is en we het kunnen verkopen, want we huren het, maar wel omdat we het kunnen inzetten als katalysator voor sponsoring inkomsten. Het kan de omgeving zijn waar bedrijven het prettig vinden om te zijn of hun feest te organiseren of bijvoorbeeld waar uitzendbureaus zich kenbaar willen maken aan studenten die zich bij ons verzamelen. Zo waren er nog een aantal ideeën. Daar moeten we mee aan de slag om ook na dit seizoen verzekerd te zijn van sponsoringinkomsten.
In het lopende seizoen lijken we op koers te zitten conform begroting maar ik heb liever een onsje meer want met de lopende begroting moeten we nog altijd ons spaarvarken/ons vermogen aansnijden. En iedereen die ons wat gunt is welkom. Stuur een berichtje naar pr@awdtv.nl. Of spreek Ed de Groot of Remco Lausberg aan. Overigens heeft de TV-actie succes gehad. Koos heeft genoeg opgehaald om de aankoop van een groot scherm te doen.

Korfbal
Tot in de 2e helft dacht ik dat het eerste gewoon de traditie sinds 2016 ging voortzetten, thuis kansloos verliezen en uit winnen tegen Dalto maar ook hier zijn tradities er om te breken. Jammer genoeg. We hadden Dalto beet en nu was het een kwestie van doorbijten. Dalto is vaak niet in staat om uit de put te komen als ze daar in gegleden zijn maar we lieten dat wel gebeuren. Dan krijgen ze vaart en gaan raak schieten. Overigens hebben wij ook moeite om uit putten te komen. Dat moet je in deze klasse wel kunnen. Via 11-13 vlak na rust werd het 22-16 en uiteindelijk 22-18 en daar was niets op af te dingen. En nu moeten we naar beneden gaan kijken.
Het tweede ging vanaf het beginsignaal in een ruk door naar 25-11 tegen een tegenvallend SCO 2 en behoudt samen met DVO 3 de koppositie. Het derde herstelde zich van de nederlaag van vorige week en won ook met 25-11 van stadgenoot Swift 3.
De A1 liep weer tegen een nederlaag aan en verloor Feije met een enkelblessure. Het zit niet mee. De A2 kon het tegen koploper Groen Geel A2 niet bolwerken en verloor met 7-19. De A3 won met 10-8 tegen het onderaan staande ZKC A2. De C1 won nipt met 6-7 bij het onder aanstaande OVVO C2. De F1 begint de kneepjes van het vak te leren, won met 14-0 van Badhoevedorp en zitten WWSV op de hielen. Volgende week wordt het weer puzzelen voor de wedstrijdsecretariaten met een lastig programma en veel blessures. Tegelijkertijd speelt over de hele linie de frustratie op over invallen, wisselen en teleurstellingen. Goed en tijdig communiceren helpt. Ook als het gaat over vakanties.

Hans