Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W37

Gepubliceerd op 15 september 2023

Sfeer rond Kantine
Vorige week donderdagavond was het een warme zomeravond en het was druk op ZBE. Zag er mooi uit. Niks ingewikkelds maar een gewone doordeweekse sportavond. Terwijl de selectie trainde, speelde het derde een oefenwedstrijd, binnen werd gevolleybald en in de kantine was op het grote scherm Nederland Griekenland te zien.
Het nieuwe terras werd goed gebruikt. Er waren zo’n 100 mensen in de kantine, op het veld en op het terras. Dat hadden we als beeld toen we een paar jaar geleden met de gemeente de gesprekken voerden over de rol van de kantine op het eiland. Dat nieuwe terras is overigens mede tot stand gekomen door een flinke subsidie van het stadsdeel Oost en een aantal AW.DTV’ers had een nieuwe gratis workout bedacht (sjouwen met stenen, planten en grond) door het te bouwen.

Korfbal
Het doelpunt dat het eerste zaterdag vlak voor tijd scoorde (19-17), om haar eerste wedstrijd te winnen, was identiek aan het doelpunt (16-14) waar het eerste in de laatste wedstrijd vorige seizoen plaatsing in deze nieuwe ereklasse mee afdwong. De maker Jesper ook. Vanuit een vergelijkbare positie, 1,5 meter voor de korf, omdraaien omdat je je tegenstander voelt waar die niet helemaal moet zijn en dan met een onehander scoren. Het gaf een zucht van verlichting. Want Tempo was een taaie tegenstander en treedt dit seizoen dan wel aan zonder de heren van vorige seizoenen maar het spelletje is nog steeds hetzelfde en nu hebben ook de vrouwen het onder de knie gekregen. Het publiek moest zo’n 80% van de speeltijd wachten voordat de wedstrijd onder leiding van Mick en Stijn echt kantelde.
De winst is binnen en als in de komende weken meer schutters het vizier weer op scherp krijgen dan kan het nog een leuk seizoen worden. Zaterdag Groen Geel uit waarvan de oefenpartij verloren werd. Maar de Wormers gingen ongenadig het schip in tegen Blauw Wit (20-5). Ik begreep dat ook hier de vrouwen een sleutelrol vervulden.

Over sleutelrollen van vrouwen gesproken, het tweede won met 13-7 van TOP 3 met 12 doelpunten van de vrouwen waaronder 5 van Senna (hadden er 6 kunnen zijn 😊). Twee jonge teams waarvan TOP fris begon, weinig rendement had en zonder idee langzaam weggleed. Het tweede bleef constant en wist overtuigend te winnen.
Het derde speelde niet en haalt doordeweeks in. De A1 werd ook in haar eerste partij getrakteerd op een dikke nederlaag (6-17)  maar houdt de moed erin want het gaat vooral om de leergang. De A2 won ruim van Groen Geel A3 (10-3) en de A3 verloor ruim van EKVA A1 (7-13). Onze C1 pakte flink uit tegen Haarlem C2 (19-4) maar De D1 ging met 12-0 het schip in tegen de Kleine Sluis. De F1 maakte dat weer goed door met 18-2 te winnen van KZ F1.

De Kleine Sluis
Kende ik niet. Maar ik loop nog niet zo lang rond in deze regio. Het is een omnivereniging uit Anna Paulowna in de kop van Noord Holland uit 2012. De korfbalsubvereniging bestaat uit zo’n 35 spelende leden. Er is een overkoepelend bestuur en je hebt ook subverenigingen voor voetbal, handbal, zaalvoetbal en jeu de boules (Kunnen wij daar ook iets mee?). En een kantinecommissie met een reglement met 17 artikelen. Je zou zeggen dat de combi van zoveel sporten ook veel vrijwilligers oplevert voor bardiensten. Ze lijken geen kunstgras te hebben maar wel handbalvelden. Hoe zou je zo’n vereniging besturen en een kant uitkrijgen? Op Google Street view ziet alles er ordelijk en functioneel uit met veel hekken en poorten en heel veel straatklinkers en stoepranden. Hier en daar een nog niet weggespoten madeliefje.

De P/D-regeling
De promotie/degradatieregeling voor het eerste houdt in dat de nrs. 1 en 2 gaan voor de kampioenspoule in het voorjaar, de nr. 3 strijdt met hoofdklasseteams om degradatie tegen te gaan en de nrs. 4 degraderen. Bij het tweede moet de nr. 1 het in het voorjaar voor promotie naar de reserve Ereklasse o.a. opnemen tegen nrs 3 uit de reserve Ereklasse, de nrs. 2 en 3 blijven in de reserve hoofdklasse en de nr. 4 degradeert.  Elk van de 6 wedstrijden in het najaar is dus zo’n beetje een beslissingswedstrijd.

ALV 20 september
Woensdag 20 september de ledenvergadering. Ik verwacht weer een stijgende opkomst. Het wordt, als lokkertje, een overwegend positief verhaal.

Hans