Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W35

Gepubliceerd op 1 september 2023

Het eerste dat me opviel afgelopen dinsdag bij de oefenwedstrijden van 1 en 2 was dat Groen Geel, ondanks de leegloop waarbij het hele eerste zo’n beetje opstapte, een verrassend scherp en gemotiveerd eerste op de been wist te brengen. Je kunt als club bij de pakken gaan neerzitten omdat wat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd zomaar verdampt. Je kunt ook de schouders eronder zetten en kijken hoe ver je komt en dat laatste straalden ze uit.
Of de Wormers het in de KL gaan redden is een tweede maar het blijft een geduchte tegenstander voor ons in de Ereklasse. En wij? Dat komt goed. Dit waren de eerste wedstrijden van 1 en 2 en het is nog wat wennen aan elkaar ook al zijn we al weer een paar weken aan het trainen. Maar zeker in de tweede helft van het eerste kon je bij vlagen zien waar het heen gaat en dat schept vertrouwen. En we waren nog niet op volle sterkte. Opmerkelijk is dat in deze nieuwe setting spelers die vorig seizoen op zoek waren naar hun vorm heel goed gedijen. Het werd 21-19 voor Groen Geel.
Het tweede is nog eens een slag verjongd en draaide behoorlijk. De doelpunten waren wat schaarser dan bij het eerste. Het werd 14-12 voor Groen Geel. De TC buigt zich komende week over het vraagstuk wie de coaching van twee voor hun rekening neemt en dat is heel fijn want dit team heeft een goeie begeleiding nodig.

Zaterdag opent de A1 om 12.30 uur het seizoen met de oefenwedstrijd  tegen Tempo en daarna volgen het tweede en het eerste tegen DeetosSnel. Leuk om te zien waar de A1 staat want Tempo is ook tegenstander in de hoofdklasse en die wedstrijd staat meteen als eerste op het programma.
De seizoensopening is groots aangepakt en goed neergezet met een BBQ en met Frank. Gaan we elk jaar doen toch?

Hans