Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W27

Gepubliceerd op 7 juli 2023

IJskoud de Beste
Het bestuur is verheugd te kunnen melden dat we vanaf komend seizoen “IJssalon IJskoud de Beste”, als sponsor kunnen verwelkomen. We gaan een meerjarige naamsverbinding aan met het bedrijf van Joop Jorna en heten dan AWDTV/IJskoud de Beste. Joop is geen onbekende bij AW.DTV. Ook zijn kinderen en kleinkinderen hebben bij ons gekorfbald. In ruil daarvoor investeert Joop in onze vereniging. Hierbij een voorproefje van het shirt.

De sponsors die we nu hebben blijven binnenboord en dat geeft ons meer ruimte om ons technisch beleid waar te kunnen maken. Dat technisch beleid is een van de drie sporen die we lopen en die ons moeten brengen naar die stip aan de horizon in 2027; we willen een stabiele middelgrote korfbalvereniging zijn. Die andere twee sporen zijn jeugdgroei en de maatschappelijke uitrol van de kantine.

Olav en Olaf
Tot een jaar of 25 geleden had je nog krantjes. Kopij verzamelen, typen, stencilen ( ik ruik de inkt nog), nieten en rondbrengen. In die krantjes stonden wedstrijden aangekondigd met de opstelling van de teams. Daar kon je zien hoe namen gespeld worden zoals Olaf in de A1 en Olav in het tweede. Ik werd er op attent gemaakt dat ik Olav uit het tweede verkeerd spelde. Dus Olaf is kort en bondig en Olav heeft een langere klank. Dat klopt ook met hun lengteverschil. Ezelsbruggetje. Overigens staan beiden al flink lang aan de kant. Olaf lijkt na lange tijd gelukkig nu weer aan de beterende hand en gaat weer vlieguren maken in de senioren en Olav heeft nog hersteltijd voor de boeg met zijn knie maar komt beslist weer terug.

Chinees Taipei
Die werden kampioen op het WK onder de 17 dat in Eindhoven gespeeld werd. In de poule met België lieten de Chinezen al zien waar ze toe in staat waren door eerste te worden met als tweede plaats Tsjechië en niet België. En vervolgens wonnen ze de finale tegen Nederland met 24-22. Nou is de weg naar winst in een finale tegen TeamNL nog lang maar dit is wel mooi. En het geeft een boost want plots is er een perspectief om NL voorbij te streven. Daar kunnen ze naar toe gaan werken en misschien, gelet op de potentie van het eiland, komen ze daarmee verder dan België die ons af en toe weet te verslaan maar meestal niet. Overigens werd dat toernooi georganiseerd door een gezamenlijke samenwerking van de Eindhovense korfbalverenigingen DSC, Attila, Rust Roest en PSV. Iets voor Amsterdam? In het rijtje schoolkorfbal Museumplein en topkorfbalpromotie Blauw Wit? Moet toch iets van te maken zijn.

Bericht uit Canada
Dit bericht ontvingen we deze week. Zoiets ontroert mij en zoiets gebeurt als je vereniging al bijna 121 jaar bestaat:

Ik ben de zoon van Cor Boersma Zwerver. Mijn moeder is jaren lang lid geweest van AW. Al van voor 1940 was ze lid. Heeft later nog diverse commissie werk gedaan voor AW.
Mijn vraag is of U een trofee kast heeft. Ik heb nl het 10 jarige speldje dat Cornelia Zwerver toentertijd heeft ontvangen naar aanleiding van haar 10 jarig lidmaatschap.
Als U er interesse in heeft en het misschien in Uw trofeekast wilt plaatsen dan ben ik bereid het over te sturen.
Mocht U er interesse in hebben kan ik altijd een foto van het speldje versturen.
Met vriendelijke groeten,
Kees Boersma
Kelowna
Canada


Daar gaan we natuurlijk werk van maken. Zou mooi zijn als we in onze vitrinekast een plekje kunnen vrijmaken. Ik heb ook om een foto gevraagd.

Bedankt en prettige vakantie
Dit was voorlopig even mijn laatste stukje. Medio augustus pakken we de draad weer op. Maar eerst toch nog even een bedankje. We hebben in de vergadering van het Algemeen Bestuur op 29 juni het afgelopen seizoen doorgenomen. We hebben het een voldoende gegeven. Op sommige terreinen hebben we goed gepresteerd en op andere terreinen onvoldoende. We hebben wel geconstateerd dat deze periode van verhuizen, contracten uitonderhandelen, nieuwe omgeving, organisatieverandering en uitbouwen van kantineactiviteiten een unieke periode is en dat we straks op een hoger activiteitenniveau weer teruggaan naar “business as usual”. Maar wat doorklonk was dat het een zwaar jaar was. Mooi is om te zien dat vrijwel iedereen aangegeven heeft door te willen gaan. Als ik zie wat een enorme inspanningen gedaan zijn dan is dat bijzonder en daar bedank ik iedereen voor. Ik houd elke keer mijn hart vast als ik zie wat mensen ondernemen om de vereniging draaiend te houden. Kennelijk zijn AW.DTV’ers een taai soort die snappen dat inspanningen van nu niet meteen een tevreden gevoel geven. Er moet wel perspectief zijn wanneer dat gevoel dan wel komt. Daar gaan we naar de vakantie weer verder mee.

Hans