Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W25

Gepubliceerd op 23 juni 2023

Vorige week had ik het over spirit maar zaterdag waren “the spirits zeer high” en de temperatuur ook. Het eerste wist zich op eigen kracht naar het hoogste niveau te spelen. Nou ja, een beetje geholpen door de nieuwe indeling van volgend seizoen maar die 6e plaats moest nog wel binnengehaald worden. En de Friezen van Mid-Fryslân gaven niet op, ondanks de temperatuur. Tot het laatst bleven ze jagen op de overwinning maar die was voor ons waarbij het laatste doelpunt van Jesper (16-14) voor veel verbazing en veel opluchting zorgde. In een fractie van een seconde of twee draaide hij een paar meter voor de korf eerst linksom richting korf en daarna rechtsom, om met de bal in de hand en zonder van zijn plek te komen en zonder na te denken met een onehander raak te schieten. Van alles in die beweging kon fout gaan maar alles ging goed en de buit was binnen. De winst van SCO op Dalto (18-17) later op de avond deed er niet meer toe.

Na de wedstrijd werden Joy, Ilona en Steffen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet vanaf het moment dat Erwin stopte. Het team is weer op de rails gezet en heeft uiteindelijk mooie resultaten gehaald. Vervolgens werden ook de invallers bedankt en de scheidsrechters die door hun inzet AW.DTV behoed hebben voor puntenaftrek volgend seizoen.

Ik ben heel benieuwd naar de indeling van volgend seizoen die regionaler zou moeten zijn. Misschien met Blauw-Wit, KZ en Groen Geel of toch TOP of Fiks. Lijkt me een aardige puzzel voor het KNKV. Ben ook benieuwd wat de regionale indeling van DSC wordt. Binnen een straal van een kleine 100 km rond Eindhoven hebben ze geen tegenstander van formaat.

Het derde werd kampioen door met 20-9 te winnen van KVA 3. In de eerste 10 minuten leek KVA het goed te kunnen bijbenen. Maar bij 3-3 was er geen houden meer aan. De beloning was een lekkere ijstaart op het terras.
Het tweede won zijn laatste partij van Mid-Fryslân 2 met 14-11 en de contouren voor volgend jaar werden wat beter zichtbaar door de meedraaiende junioren. Hopelijk gaat het herstel van Olaf voorspoedig want we missen die goals van hem die zo makkelijk lijken. En dan staat er volgend seizoen een behoorlijk jong tweede met veel potentie in de reserve hoofdklasse.

De A2, A3 en C1 verloren hun wedstrijden en de D1 haalde ouderwets uit door met 10-1 van HBC D1 te winnen. Ook de F1 maakte het bont tegen WWSV en won met 17-2. Een afgetekende tweede plaats is het resultaat met een mooi doelsaldo.

Dat was de taart en de kers is de A1. De bond  heeft gevraagd of we volgend jaar toch in de hoofdklasse willen blijven spelen. Kwam dat zomaar uit de lucht vallen? Nou nee, er was een plaats over en de A1 was de beste degradant. Dat is toch nog een mooie prijs en die hebben jullie zelf verdiend. Die koppositie na drie wedstrijden was leuk en hij was dus niet voor niets.

En dan ook nog dat goeie bericht van de arbitragecommissie. We hebben het gered, geen puntenaftrek voor volgend jaar en een boete die uiteindelijk lager uitvalt dan we begroot hadden. Dat heeft dan kleine clubje fluiters en juryleden toch mooi voor elkaar gekregen o.l.v. Jeanine en Sandra.

Volop feest zaterdagavond en dat was dan ook weer een feest voor de exploitatiecommissie.

Hans