Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W23

Gepubliceerd op 8 juni 2023

Korfbal
Alle hens aan dek. Het eerste wist een van de reddingsboeien niet te grijpen. Ik was er niet bij maar de wedstrijd tegen Wageningen was kennelijk aan beide zijden niet al te best. Wageningen ging wel met een 8-9 winst naar huis. Dan zijn er nog twee wedstrijden te gaan, uit tegen Dalto en thuis tegen Mid Fryslân. Concurrent SCO treft dezelfde partijen en staat twee punten los van ons. Simpel advies:  “zet het vizier weer op scherp, haal 4 punten, eindig boven Nic en SCO en promoveer”. 
Het tweede speelde niet omdat Drachten anderhalf uur voor de wedstrijd aangaf dat ze 45 minuten later zouden komen. Zo werkt dat niet en dus twee punten in mindering en de wedstrijd moet nog ergens overgespeeld worden. Eerlijk gezegd is dat een onsportief en dom gedrag. Het had anders geregeld kunnen worden. Wij begrijpen ook dat je soms moet improviseren en hadden best willen meedenken. Belletje was goed geweest. Het tweede heeft nog een theoretische kans op de tweede plek die recht geeft op promotie maar in de praktijk wordt het gewoon de competitie uitspelen. En het derde is nu na de 23-6 winst op SDO 3 en de 13-18 winst in de inhaalwedstrijd tegen KZ 5 gepromoveerd. Dat moeten we dan wel willen maar dat is in eerste instantie iets voor de TC. Bovenaan eindigen en kampioen worden is ook gewoon leuk. De midweek verloor weer eens een keer. Kan gebeuren.

De A1 heeft nog een enkele kans op behoud na de 9-21 nederlaag tegen KZ A1. Dan moet er uit gewonnen worden van Dalto. De A3 verloor en de C1 en D1 ook. Nog twee ronden en wat doordeweeks programma en dan zijn we er doorheen. De resultaten vallen een beetje tegen tot nu toe. Misschien komt de klapper nog bij 1 en A1.

Andere dingen
Op 17 juni vieren we de seizoensafsluiting. Gezellig naborrelen en hopelijk in de zon op ons terras. Daarnaast is er nu op elke donderdagavond een spelletjesavond in de kantine die ook open staat voor de buurt. Of andersom ook openstaat voor AW.DTV-ers. Intussen wordt er hard gewerkt aan de teams voor volgend jaar. Er zijn alweer heel wat nieuwe gezichten langsgekomen en dat is altijd leuk en een pluim op de hoed van onze scouts.
Onze aftredende sponsorcommissie is met haar eindspel bezig en daar zullen we in de loop van de komende week meer over melden. Onze scheidsrechterscommissie heeft de noodklok geluid. Door allerlei omstandigheden zijn we achter gaan lopen met het fluiten van voldoende wedstrijden. We hopen dat we in de laatste speelronden de schade kunnen beperken.

Hans