Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W2

Gepubliceerd op 12 januari 2023

Nieuwjaarsreceptie
Tjonge, het leek wel een grote familie zondag. Alles zat, liep, kroop, sliep en krioelde door elkaar. Eerst het koppelschieten in de aangrenzende sportzaal en daarna in een kring van geparkeerde kinderwagens het toasten, eten en drinken. Zeer geslaagd, druk bezocht en goed georganiseerd. Een mooie start van 2023.

Korfbal
Ons vlaggenschip is de kerst- en oliebollenperiode niet ongeschonden doorgekomen. Op kerstavond ging Dalto er met de winst van door (19-25) en veroverde de eerste plaats en afgelopen zaterdag was het Oost Arnhem die ons doelgericht een 26-24 nederlaag bezorgde. De doelgerichtheid tegen DSC en de energie tegen Tempo is even weg. Het zou mooi zijn als we tegen die koppositie aan blijven leunen en mee kunnen draaien in de play-off. Overigens staat Dalto bekend om zijn hoge pieken en diepe dalen want vorige week werden ze in eigen huis weggevaagd door DSC. Zaterdag HKC en dat belooft weer een kraker te worden. Blijft spannend die League 2, leuke klasse.
De meeste teams beginnen komende week weer aan 2023. Het tweede, derde en de midweek verdedigen hun koppositie en de A1 probeert overeind te blijven want dit team is nogal geschonden 2023 begonnen en wordt door veel blessures geteisterd. Na Olaf en Skip is het nu Chris die geblesseerd de Challenge verliet waar hij samen met Sterre optrad. De A2 probeert van de onderste plaats weg te blijven en de A3 draait bovenin mee net als op het veld. De C1 bevindt zich in de middenmoot en de D1 is medekoploper. De F1 heeft ook pas een wedstrijd verloren en doet het goed. De C2 gaat ook spelen. Swift en Rohda zijn ons te hulp geschoten en willen ieder wel op een trainingsavond een wedstrijd spelen en zo onze nieuwelingen speelminuten geven.

Bestuurlijke drukte
Bestuurlijk worden het een paar drukke weken. Naast de normale vergadercyclus hebben we maandag een overleg met de regiocoördinator, de bondscoach en de gemeentelijke sportcoördinator om eens te bekijken hoe zij behulpzaam kunnen zijn bij de bijzondere ontwikkeling die wij nu doormaken. Vervolgens komen we op 25 januari bijeen om te brainstormen over een nieuwe opzet van de sponsoringaanpak. Er doen zich kansen voor en daarnaast moeten we onze financiën gezond zien te houden.
Op 6 februari hebben we een sessie met Synergo uit Utrecht over schoolkorfbal. We bekijken of het lukt om daar dit seizoen mee te beginnen. Zij kunnen ons vertellen hoe zij ruim 20 jaar geleden begonnen zijn en het hebben laten uitgroeien tot een toernooi van 1.000 kinderen. Vervolgens zijn ze door dit jaarlijkse evenement in combinatie met de vriendjes/vriendinnetjesdag gegroeid naar ruim 400 leden. Als wij dat kunnen combineren met onze kennis en kunde van korfbal dan komen we heel ver.

Hans