Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W20

Gepubliceerd op 19 mei 2023

Voor het eerste wordt het een spannend einde van de competitie. Zelf een verlies zoals verwacht tegen Groen Geel (17-10) en SCO/European Aerosols pakte een punt van Nic en kwam in punten gelijk. Voor SCO was het eigenlijk een verliespunt en voor Nic het eerste punt. Zaterdag in Oldeholtpade bij SCO een belangrijke wedstrijd en daarna nog drie te gaan waarvan twee thuis. Het tweede ging niet geheel compleet richting koploper LDODK/Rinsma Modeplein 3 en kwam met een kleine nederlaag terug (13-11). Kansen op minimaal een tweede plaats die recht geeft op promotie zijn wat kleiner geworden maar zijn er nog steeds. Het derde haalde haar wedstrijd van vorige week afgelopen donderdag in. Bij OVVO 4 werd een 13-22 overwinning behaald waardoor er nog steeds ruim zicht is op de eerste plaats. De midweek is ook weer gestart nu de lente begint door te breken.

De A1 staat na een dikke winstpartij tegen Wageningen en twee flinke nederlagen tegen de koplopers DVO en KZ nog steeds op een degradatieplaats. Nog drie te gaan en daar moet een punt of drie uit komen. Intussen wordt er gestaag gebouwd aan het team van volgend seizoen en dat is vrijwel rond. De A2 verloor en gaat met Rapid A1 en Blauw Wit A1 uitmaken wie niet op de onderste plaats belandt. De C1 moet duidelijk nog op gang komen op het veld en verloor weer. De D1 won en de F1 verloor op het nippertje.

Het nieuwe seizoen in de steigers
Intussen zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We willen in juni zicht hebben op voldoende vrijwilligers voor belangrijke plekken volgend seizoen. Dat gaat bepalen of we op koers blijven met de groei naar een stabiele middelgrote vereniging in 2027 bij ons 125 jarig jubileum of dat we de ALV een wijziging gaan voorleggen. Want let wel; het bestuur werkt in opdracht van de ledenvergadering, de ALV, en het bestuur heeft de leden nodig om het beleid uit te voeren en de doelen te bereiken die we afgesproken hebben.
Afgelopen jaren zijn veel plannen en ideeën door onze vingers gegaan en vele struikelden vanwege het tekort aan mensen of de overbelasting van het huidige kader. Niets nieuws in de amateursportwereld. De afgelopen maanden hebben het Algemeen Bestuur, de Jeuco en de participatiecommissie veel werk gestoken in werving. We zullen de komende weken conclusies gaan trekken voor de plannen voor komend jaar.
Maar er zijn ook dingen die bij voorbaat al leuk zijn. De terrasvergunning is binnen en de eerste terrasklanten zijn al gesignaleerd, er staat een seizoensafsluiting aan te komen en natuurlijk van 22 tot 28 juli ons traditionele zomerkamp. In de voorbereiding van augustus organiseren we ons eigen minitoernooi. Leuk voor de club en voor de kantine. Eindelijk weer eens op eigen veld. Ook wordt gewerkt aan ons verjaardagsfeest in november. We worden 121 jaar en dat is bijzonder oud voor een korfbalvereniging.

Hans