Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W17

Gepubliceerd op 5 mei 2023

Clubhuis
Toen ik er aan kwam zat Cor al te wachten in de open achterklep van zijn auto die hij geparkeerd had op zijn plek naast het gebouw. Bijna een halve eeuw herinneringen gingen door zijn hoofd maar hij was er klaar mee. Het boek van het clubhuis op de Drieburg kan nu echt dicht. Mooie herinneringen blijven bewaard in de verhalen en foto’s van de succesjaren en vele kampioensfeesten. De onvermijdelijke minder mooie herinneringen moeten we maar vergeten. De gemeente afdeling vastgoed kwam aanrijden, we namen de meters op en gingen het lege gebouw door en gaven de sleutels af. Er werden formulieren ondertekend en dat was het.
AW.DTV lijkt een beetje op mijn moeder. Gewoon alles weggooien waar het nut niet direct van blijkt. Er is wat van mijn speelgoed verdwenen. Ook mijn Puch met hoog stuur uit de tijd dat het Clubhuis net opgeleverd werd. De bijbehorende lange haren heb ik zelf verwijderd. Misschien heeft dat mij wat voorzichtig gemaakt als het over afstand doen gaat.

Dat clubhuis heeft monumentale waarde. Het is een mooi voorbeeld van het Structuralisme, een stroming in de architectuur uit de jaren 60-70, waarbij gebouwen zijn opgebouwd uit een aantal, veelal dezelfde, kleinere eenheden. De gebouwen hebben vaak een opbouw die doet denken aan een dorp of kleine stad. Voorbeelden zijn de kubuswoningen in Rotterdam en het Burgerweeshuis in Amsterdam. En dus ook het clubhuis dat opgebouwd is uit 6 blokjes met ieder een eigen piramidedak. Samen zijn die blokjes bijna 50 jaar het dorp van onze vereniging geweest. De gemeenteambtenaren keken mij wat meewarig aan en hadden het over sloop.

Korfbal
Het zijn rare weken met een knipperlichtcompetitie vanwege alle vrije dagen en aanverwante vakanties. Maar toch nog even de draad oppakken van 22 april. Voor het eerste en de A1 wordt het billenknijpen. Het eerste verloor een punt tegen Unitas (17-17) en zag concurrent SCO verrassend tot een punt naderen door een dikke winst op koploper Wageningen. De A1 won overtuigend met 26-7 van Wageningen A1 en heeft LDODK, Dalto en DOS ’46 genaderd tot een punt. Het tweede heeft zijn revanche op AVO genomen. Tegen de koploper werd het maar liefst 22-12. En omdat nr. 2 LDODK 3 ook verloor is het tweede weer kansrijk voor een tweede plek die recht geeft op promotie. Het derde pakt ook een koploper. Dit keer Groen Geel 5 met 13-11. Met een wedstrijd minder gespeeld een punt minder, maar KZ 5 zit daar ook weer vlak achter. De nrs. 1 en 2 en de 12 beste nrs. 3 promoveren naar de reserve 1e klasse.
De A2 won bij Rapid A1 met 8-10 en dat is lang geleden. Het heeft de laatste plaats in de 2e klasse nu overgedaan aan datzelfde Rapid. Knap. De A3 verloor van Synergo A2 met 9-14, de C1 verloor met 2-3 van Rapid C1 en de F1 won zijn eerste wedstrijd ruim met 1-9 van Rohda maar verloor daarna met 5-6 van KZ F1. Geen schande. Wat me opviel is dat KZ ook maar een F-team heeft. Wel 6 E-teams.

De komende weekenden is er weer volop programma. Nog eenmaal pas op de plaats in het pinksterweekend en dan vol stoom naar het einde van het seizoen. We zijn voorzichtig aan al gestart met de aanloop naar de ALV in september.

Hans