Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W16

Gepubliceerd op 20 april 2023

Bij AW.DTV lopen nog wel een paar mensen rond die het meegemaakt hebben, het grote AHOY. Dat moeten dan finales in de jaren 70 en de finale van 84 in de vorige eeuw geweest zijn. Die in 81 werd in de Sporthallen Zuid gespeeld. Het lijkt er op dat DVO zaterdag onder de indruk was. In plaats van die sfeervolle hal in Bennekom die als een tweede huid om de spelers past, stonden ze nu in de oneindigheid van AHOY met verderop in het heelal 10.000 enthousiaste toeschouwers en ergens een korfbalpaal die veel kleiner lijkt. Het ervaren PKC wist er wel raad mee en het werd 33-20. Al na de snelle 9-3 was het wel duidelijk. PKC stond ook nog eens echt op scherp en DVO was machteloos.

Maar kijk even naar het grotere plaatje. De DVO-jeugd doet al jaren mee als het om prijzen winnen gaat. Alleen het eerste team moest nog stappen doen. Daar is meer voor nodig dan veel leden, een goede opleiding en organisatie en een mooie accommodatie. Om echt de top te bereiken is individuele onverzettelijkheid nodig. Tot aan de kruisfinales hadden de DVO-spelers dat niet maar daar hebben ze het ontdekt onder begeleiding van Richard van Vloten en Marc Verberk. De nieuwigheid van AHOY zette alles weer een stapje terug maar de trend is gezet vermoed ik. Nu om kunnen gaan met de verwachtingen. Weer zo’n uitdaging.

Het nog grotere plaatje is dat Bennekom vergrijst. Daar is men zich bij DVO van bewust. De club heeft intussen een regionale aantrekkingskracht bij de jeugd en een nationale bij de selectie. Die krimp is dus te managen. Nu TOP Sassenheim heeft moeten lossen en LDODK het nog steeds net niet redt is DVO de nieuwe uitdager van PKC en Fortuna. Doet me denken aan Ajax in 1969. Eerst de Europacup finale kansloos met 4-1 van AC Milan verliezen en daarna drie jaar achter elkaar de cup binnenhalen nadat Feijenoord even voorging.

Dalto heeft het ook in de tweede ronde tegen Groen Geel niet gered. Het werd in een spannende wedstrijd, die niet heel hoogstaand was, 16-15 voor Groen Geel met een gouden wissel waarbij Stijn Hoekstra bij Groen Geel in het veld kwam en de wedstrijd liet kantelen. Volgend seizoen komen we Dalto dus weer tegen in de League 2.

Knieën
Olaf raakte dinsdag in de oefenwedstrijd tegen KVA flink geblesseerd aan zijn knie. Ontzettend sneu. Hou je taai. We wensen je een snel herstel. We maken een aparte bank langs het veld voor Chris, Joy, Noor en Olaf.

Kantine
Het gaat nu toch echt gebeuren per 1 mei; het definitieve huurcontract gaat getekend worden en het Clubhuis op de Drieburg komt in handen van de gemeente. We zijn met de laatste punten bezig maar hebben gesteld dat we er vertrouwen in hebben dat het goed komt. Het blijft wel verbazend dat de ene afdeling een huurcontract opstelt en dat je daarmee onderhandelt maar dat die afdeling ons naar andere afdelingen stuurt om onderdelen te regelen die ze zelf niet goed geregeld hebben. Mooi niet dus.

Veld
Zaterdag volle bak thuis. Het eerste speelt tegen Unitas en is niet kansloos. De uitwedstrijd werd onverdiend verloren maar Unitas is een ervaring rijker na een seizoen KL. Als het tweede kans wil maken op de eerste of tweede plek in de poule om te kunnen promoveren naar de Reserve Ereklasse dan moet zaterdag van nummer 1 AVO 2 gewonnen worden. Slechte herinneringen aan de gebeurtenissen indertijd in Assen. Revanche is op zijn plaats. Ook het derde als nummer twee mag meteen aantreden tegen nummer 1 Groen Geel 5.
Wil de A1 nog kans maken op handhaving dan moet het meteen winnen van het onderaan staande Wageningen. 

Hans