Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W15

Gepubliceerd op 13 april 2023

PKC/Vertom en DVO/Transus, de twee grootste korfbalverenigingen, staan in AHOY.
Van DVO is dat verrassend maar de uitslagen in de kruisfinale tegen Fortuna/Delta Logistiek zijn overtuigend. Net op tijd wist DVO de volwassenheid te vinden om Mick zijn laatste keer AHOY te ontnemen. Tot nu toe liet DVO goed korfbal zien maar als het er op aan kwam dan gaf men niet thuis. Nu dus wel. Of het genoeg is tegen PKC dat zullen we zien. Wel knap van de Bennekommers dat ze na zo lang bouwen er toch gekomen zijn.
Ook de junioren van beide clubs staan in de finale. Het is lang geleden dat een avontuurlijke kleine club zo ver kwam. Ik denk dat het DKOD was in de jaren 80 en 90. Dat bestond voornamelijk uit een gelegenheidsselectie opgebouwd rond Crum en dat was niet duurzaam. Een grote omvang is dat wel maar het is geen garantie voor succes. Toeval speelt ook  nog altijd een rol en de wervende kracht van de club. Nummer drie van Nederland is Avanti/Post Makelaardij, net gepromoveerd naar de League 2. Heeft een kort verleden in de KL gehad in 2017-2018 maar zakte finaal door het ijs en ging er met nul punten af. Het ambitieuze Dalto, ruim nummer 1 in de League 2 had pech in de hoofdklassefinale tegen nummer 3 HKC (18-19) maar viel gisteren door de mand in de Play down tegen Groen Geel (17-23). Het heeft nog 2 kansen om van het rommelige aanvallen af te komen. HKC zal het niet makkelijk krijgen maar net als bij het na een seizoen gedegradeerde Unitas is het een mooie ervaring die je niet wilt missen.

Donderdagavond is de Midweek gehuldigd met champagne en bitterballen. Zij speelden hun laatste zaalwedstrijd tegen OVVO maar werden vorige week al kampioen. Dat is dan echt de laatste zaalwedstrijd. Dan het veld weer in. Daar staat een aantal uitdagingen te wachten: weet het eerste in de hoofdklasse te blijven en daarmee volgend seizoen in de nieuwe opzet weer het hoogste niveau te bereiken? Kan het tweede minimaal de tweede plaats bereiken en zo ook naar het hoogste niveau promoveren? Houdt het derde de tweede plaats vast waarmee het naar de 1e klasse kan promoveren? Weet de A1 de vrije val te stoppen en zich te handhaven in de hoofdklasse. De laatste zaal wedstrijd tegen Dalto A1 liet al weer sporen van weerbaarheid zien. Op 22 april start de 2e helft veld weer.

Intussen heeft de natuur er weer een seizoen aangeplakt. De laatste jaren ben ik er na elke winter wel weer benieuwd naar. Maar ondanks stikstof, CO2 en alle andere bedreigingen is er weer een waas van groen te zien. Laten we hopen dat ook ons kader er weer een seizoen aan gaat plakken want minder kan niet, het moet meer. Er wordt in ieder geval aan alle kanten hard gewerkt aan het vrijwilligersbeleid.

In de kantine zijn prijzen van een aantal artikelen verhoogd. We hebben dat lang niet gedaan op de paar centen begin dit seizoen na maar de inkoopprijzen en verdere kosten dwingen ons daar, zij het beheerst, in mee te gaan.

Hans