Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W12

Gepubliceerd op 24 maart 2023

Zaterdag even bij het tweede gaan kijken tegen Dindoa 2 in Ermelo. Rijdend vanaf de afslag A28 de Veluwe in wordt je geconfronteerd met de glorie van de BBB en de triomf van de boeren. Honderden meters omgekeerde vlaggen en spandoeken en ik meen glunderende mensen gezien te hebben maar dat kan ik me verbeelden. Het was geen Nexit of een overwinning van een obscure partij maar de vraag wordt de komende maanden wel beantwoord of de BBB haar verhaal over stikstof en boeren, waar zoveel mensen positief op gereageerd hebben, kan waarmaken. Ook in ons land kunnen dingen onder hoge druk wat vloeibaarder worden en bestaat een compromis eruit dat samen naar een geitenpaadje gezocht gaat worden, maar die leiden naar Europa en Timmermans stuurt ze via de snelweg weer terug naar ons eigen kabinet waar de meningen verdeeld zijn.
Het tweede hielp een handje want het liet een punt achter uit de grote stad, cadeautje aan de kiezers van het platteland. Echt goed korfbal werd afgewisseld met gebrek aan focus in de verdediging. Dindoa kwam steeds weer terug uit 4 doelpunten achterstand en wist op het laatst 18-18 binnen te halen.

Het derde moest naar de stad Leiden waar koploper Pernix 3 bestreden moest worden. Dat ging verbazend eenvoudiger dan op het platteland, gelet op de 15-23 overwinning. De beloning is de koppositie in de 2e klasse met nog twee wedstrijden te spelen, een punt voorsprong op de nrs. 2 en 3 Pernix 3 en KVA 4 en een gunstig programma. Bij de midweek gebeurde iets uitzonderlijks, een verlies tegen VIKO met 13-21. De A1 wist lang vol te houden tegen Dalto A1 maar ging eervol ten onder met 23-20. Alle andere teams verloren, behalve de F1 die mooi als tweede gaat eindigen.

En met alle bedoel ik ook het eerste. Het resultaat deed er niet meer toe want handhaving was vorige week al binnengehaald en dat was knap in zo’n wisselend seizoen. HKC moest winnen om haar plek in de play-off veilig te stellen en deed dat ook met 33-25. Beetje geflatteerd maar toch de grootste nederlaag van het eerste. Ook 4 goals van Isaura hielpen niet. Ergens in de tweede helft toen HKC begon uit te lopen rond de stand 22-20 was het op.  De interim staf verdient de complimenten want het heeft het team op het dieptepunt weer op gang gekregen waarna 5 punten en handhaving werden binnengesleept. En vervolgens heeft dat Mick Snel over de streep getrokken om zijn indrukwekkende korfbalcarrière vanaf volgende seizoen weer thuis op het eiland een vervolg te geven.

Vrijwilligers, urgentie en prioriteiten
Voor zover jullie het nog niet wisten, werving van vrijwilligers heeft urgentie en de hoogste prioriteit. Meer jeugd geeft ook meer ouders die het leuk vinden om wat voor de club te doen. Het helpt om de harde kern te ontlasten. Ook al omdat die harde kern niet eindeloos de kar kan trekken. Maar dat betekent ook dat we moeten leren los te laten en verdragen dat dingen misschien anders gaan dan we gewend zijn. Los daarvan moet het werk wel goed gebeuren. Het evenwicht houden tussen vernieuwen en beheersen is een opgave die we nu tegenkomen.
Gelet op de urgentie moeten wij minder voorwaarden stellen aan mensen die hun hulp aanbieden en vooral luisteren naar hun voorwaarden en daar een passende oplossing voor vinden. Als start van een wervingscampagne heeft Lysbeth een poster bedacht die door Vigo mooi uitgewerkt is. Er komt ook nog een beeldmerk voor de campagne. Daarmee willen we aandacht krijgen voor deze uitdaging en hopen we meer mensen over de streep te trekken in de aanloop naar volgend seizoen.

Hans