Artikel thumbnail

Van de voorzitter – W50

Gepubliceerd op 15 december 2022

Afgelopen weekend, na de wedstrijd van ons eerste tegen DSC in Eindhoven, bedacht ik me dat de volgende partij tegen Tempo op dinsdag er wel heel snel achteraankomt en het goede gevoel na DSC op de achtergrond zou dringen. Want tegen DSC werd een mooi resultaat behaald. Hoewel we er al vanaf het KorfbalLeague avontuur niet verloren hebben (en thuis niet gewonnen, dus pas op) is het een prestatie van formaat om in Eindhoven met 23-24 te winnen.
Maar Tempo thuis afgelopen dinsdag drong DSC wel naar de achtergrond. Het was een duizelingwekkende partij met voor de AW.DTV-aanhang in de tweede helft een constant gelukzalig gevoel. Tempo had die eerste helft een hoog schotpercentage en de vraag in de rust was of de Alphenaren dat zouden volhouden. We waren blij met een 16-16 ruststand na een 8-12 achterstand. Hoe anders ging het in de tweede helft. AW.DTV bleef scoren en Tempo niet. De 20-16 wist Tempo nog in te halen maar de gang naar 26-19 niet meer. Het zou eindigen bij 33-26 met de ene goal nog mooier dan de andere. En dan plots staan we op een eerste plaats. In puntenverlies samen met Dalto/Klaverblad Verzekeringen waar we thuis op 24 december om 12 uur tegen aantreden. Ook Dalto is zo’n team dat onvermoede krachten losmaakt bij AW.DTV. En ook meestal uit en niet thuis. Tijd om dat patroon maar eens te doorbreken.

Publiek, bank en spelers
Aanvoerder Sanne van het tweede was luid en duidelijk in de wedstrijd tegen DVO. De scheidsrechter had haar bij zich gehaald en Sanne herhaalde de woorden: “Publiek, bank en spelers van AW.DTV mond dicht anders wordt de wedstrijd gestaakt”. Al vroeg in de wedstrijd dreigde de scheids met groene kaarten als spelers ageerden tegen zijn besluiten. Dat is niet echt de manier om je autoriteit te vestigen maar het was wel duidelijk. Het is een regelmatig terugkomend fenomeen bij ons en meer dan elders. Spelers die in woord en gebaar protesteren tegen veel beslissingen, publiek dat kiest voor een verbaal agressief gedrag richting scheids en de bank en coach die daar een schepje bovenop doen. Alsof dat helpt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een scheidsrechter daarom zijn beslissing terugdraait. Het schaadt onszelf, het is de verkeerde houding naar scheidsrechters en mensen die misschien wel eens een wedstrijdje willen fluiten. We hebben te maken met een fiks tekort aan scheidsrechters en dus met boetes en mogelijk puntenaftrek. Het schept een sfeer waar ouders van jeugdleden die een keer komen kijken met hun kinderen zich niet in thuis voelen.
Ook als voorbeeld voor onze eigen jeugd spoort het niet. En de tegenstander? DVO trok zich nergens wat van aan, zag hoe AW.DTV steeds meer opgewonden raakte en wist dat dit de kans was om met zo weinig mogelijk sportieve schade huiswaarts te keren want AW.DTV was de betere ploeg. DVO maakte in de laatste seconde 13-13 nadat wij, met een paar seconden te spelen in alle opwinding het balbezit verprutsten. Zullen we elkaar er eens op gaan aanspreken?

Verdere resultaten
Het tweede en derde draaien net als het eerste in de kop van hun klasse mee. Het derde won ruim van Fiks 3 (23-13).
Bij de A1 is het intussen alle hens aan dek na de 12-26 nederlaag tegen DOS ’46. Zaterdag naar concurrent AVO. Op het veld thuis ging dat goed maar niet vanzelf. Wordt pittig daar in Assen.
De A2 en A3 wonnen overtuigend. De A2 schuift weer een beetje naar de middenmoot van de 2e klasse. De C1 verloor van Badhoevedorp C1 met 5-10.

De feestdagen en oliebollen
Op 16 december vindt in De Kantine vanaf 17 uur de kerstborrel voor de buurt plaats. AW.DTV is natuurlijk ook welkom. Er is een pubquiz, gratis consumpties, livemuziek en poolen kan ook.
Verder is een oude traditie in ere hersteld; er worden op bestelling weer oliebollen gebakken. Zie verder op de site.

Hans