Artikel thumbnail

In memoriam – Hanna van Gent

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Ons bereikte het droevige bericht dat op 3 maart jl. ons erelid

Hanna van Gent

is overleden op 93 jarige leeftijd.

Hanna heeft op indrukwekkende wijze haar stempel gedrukt op de sportieve prestaties van DTV in zowel onze korfbal- als basketbal afdeling, in een periode van eind jaren 40 tot ver in de jaren 80. 

In het jubileum boek rond het 100 jarig bestaan van onze vereniging, staat een mooie samenvatting daarover vermeld:

“DTV had in die periode 1950 – 1960 een hele sterke (dames) basketbal afdeling, met Hanna als absolute uitblinkster. Zij bracht het ook tot speelster- en aanvoerder van het Nederlands team! Voor deze basketbal afdeling zat zij ook in het bestuur. 
Ook in het korfbal blonk zij uit en speelde zij jaren in het eerste team, ook in de hoogste afdeling. 

Hanna was haar tijd ver vooruit, met het propageren van het woord “bewegen” (toen nog niet zo bekend en ingeburgerd). Zij organiseerde misschien wel als eerste “recreatie” korfbal, voor mensen die stopten met wedstrijden korfballen. Maar ook ouders van jeugd liet zij meedoen en bewegen. Het werd een groot succes! “

Hanna heeft grote verdiensten gehad voor het voortbestaan en sportieve succes van onze vereniging. Vandaar ook dat zij volkomen terecht en verdiend het predicaat erelid mocht dragen! 
Daarnaast was Hanna een fijn en betrokken mens, die de liefde voor bewegen in het algemeen en korfbal in het bijzonder ook heeft overgedragen op kinderen en kleinkinderen. 

Wij wensen alle familie en vrienden veel sterkte! 

Het afscheid heeft in besloten kring plaats gevonden.

Namens het Bestuur van AW.DTV,
Dick van Beuningen

Correspondentieadres:
Guirlande23
2496 VW Den Haag
mariette.vangent@ziggo.nl