Artikel thumbnail

Van de Voorzitter – W43

Gepubliceerd op 31 oktober 2022

Beste Pieter Keuning van Dalto
Je reageerde op de site van Dalto op mijn stukje. Ja, ik geef toe dat mijn reactie op jouw stukje scherp was. Ik hoop niet dat het je weerhoudt van stukjes schrijven voor jullie site. Daar wordt ie alleen maar leuker van. Ik mis soms de ouderwetse wekelijkse krantjes. De sites van veel verenigingen zijn verworden tot spoorboekjes. Wat je daar aan info vindt wordt ook in app-groepen rondgestuurd.  Het gevolg is dat niemand meer op de site kijkt maar zich concentreert op zijn/haar eigen directe korfbalomgeving en geen idee heeft wat de club is en wat ons samenbrengt. De site zou het dagboek van de vereniging kunnen zijn. Bij Dalto is dat goed verzorgd, en Pieter, jouw stukje helpt daar aan mee. Dus ga zo door.

Intussen is ook bij AW.DTV meer dynamiek op de site. Op 5 november wordt op ons 120-jarig jubileumfeest de nieuwe site gelanceerd. Even naar de inhoud van mijn scherpe reactie van vorige week: AW.DTV is al 8 jaar bezig met de gemeente om een moderne aantrekkelijke accommodatie te verwerven met een combinatie van veld, zaal en kantine. We hebben nu bijna alles rond met alle onderhandelingen, toestemmingen, contracten en vergunningen die daarvoor nodig zijn. En elke moet afgewikkeld worden met een andere gemeentelijke afdeling. Iedereen, ook de gemeente, doet zijn best en er is intussen veel bloed, zweet en tranen vergoten. We zijn trots op onze accommodatie. Het past bij de rol die wij zien voor de korfbalverenigingen in de toekomst; naast het aanbieden van sport voor iedereen, ook allerlei maatschappelijke proposities richting de buurt en de stad. Er komt voor AW.DTV een dimensie bij en dat zal onze club veranderen en een plek midden in de maatschappij geven. Anders dan waar wij zaten, weggestopt op een sportpark tussen voetbal en tennis zonder mogelijkheid om te groeien, met een zaal in een andere hoek van de stad. Onze mooie nieuwe accommodatie is verre van troosteloos vinden wij. Vandaar de scherpte in mijn reactie en achteraf gezien was het via jou misschien wel bedoeld voor mijn eigen cluppie. Dus bedankt 😊

Groeien
In de zaal starten we met twee nieuwe jeugdteams; een C2 en een E1. Dus de groei vertaalt zich nu voor het eerst in meer teams. Deels komt het voort uit de Kangoeroegroep en deels direct uit aanwas uit de buurt. Precies zoals we willen en nu volhouden en via schoolkorfbal verder uitbouwen.

Korfbal
Het eerste is beland in de hoek waar de klappen vallen. Weer een nederlaag en weer in het noorden. Nu met 21-16 tegen Mid-Fryslân. Door blessures en een rode kaart zijn we niet op maximale sterkte. We gaan er vanuit dat het goed komt. Het tweede wist een 14-15 overwinning uit Fryslân weg te slepen en dat is knap. Daarmee blijft het in de buurt van die tweede plaats die promotie geeft naar de reserve hoofdklasse. Het derde won doordeweeks bij SDO 3 met 8-15 en zaterdag van KVA 3 met 14-16 en blijft zo netjes bovenin de 2e klasse meedraaien. De midweek versloeg vrijdag DKV met 28-11 maar was al kampioen.

De A1 is na een schitterende start op een degradatieplaats terecht gekomen. Nu werd van DVO verloren met 17-11. Gevoelsmatig horen jullie daar niet thuis, voldoende power en ervaring,  maar de uitslagen zeggen nu wat anders. Even een dip? We gaan ons opmaken voor een spannende 2e helft van de competitie.  De A2 kwam niet in actie, evenals de C1. De A3 was al uitgespeeld. De D1 heeft een mooie 2eplaats bereikt door ruim (1-8) te winnen bij stadsgenoot Sporting West D2.

Nog een laatste ronde veld met 1 en 2 naar Groningen en de A1 naar Eindhoven en dan de zaal in.

Hans